Retriitit

Retriitit

Retriitit ovat ihania hengähdyshetkiä arjen keskellä. Parhaimmillaan teet oivalluksia itsestäsi ja elämästäsi, jolloin retriitti on enemmän kuin loma omasta arjesta, luoden jotain uutta omaan eloon ja oloon pysyvämmin.

Tasapainoa NLP & Jooga Retriitit
Villa Arcadio, Garda-järvi, Italia

Kesälle 2022 on retriitti suunnitteilla, ole yhteydessä, jos kiinnostelee!

 

Esimerkki aiempien retriittien sisällöstä:

Ja taas me mennään, koska kauniille maisemille, italialaisille herkuille ja kiireettömälle tunnelmalle on niin helppo menettää sydämensä. Matka tarjoaa virkistymistä ja elpymistä kaikille aisteille. Tarjolla on ruokaa keholle ja mielelle, kauneutta ja estetiikkaa, hiljentymistä ja aikaa omille tärkeille ajatuksille ja asioille. Samanhenkisten ihmisten porukassa aktivoimme ja balansoimme kehon ja mielen tasapainoa Nlp:n ja joogan avulla.

Menemme Villa Arcadion maisemiin jo kuudetta kertaa.  Matkan jooga ja nlp osuudet muovautuvat lopulta osallistuvan ryhmän mukaan. Tänä vuonna päivä retki tehdään Garda-järjen ympäristöön tutustuen. Viimeisenä päivänä on suosittu torikäynti runsaine ostos mahdollisuuksineen. Ja vielä ehdimme nauttimaan lounaan Gardan rannalla ja sitten suuntaamme kohti lentokenttää.

Nlp-osuudet ovat oivalluttavia ja rauhallisen toiminnallisia; aiempaa kokemusta NLP:stä voi olla, eikä sitä tarvitse olla. NLP antaa mahdollisuuden ohjata ajatuksiaan ja elämää entistä tasapainoisempaan suuntaan.

Filosofisesti NLP ja Jooga soveltuvat joustavasti yhteen tosiaan tukien ja syventäen.

Jooga on rauhallista, palauttavaa ja sopivasti energisoivaa.  Jooga tunnit sisältävät helppoja jooga liikkeitä ja ne soveltuvat kaikentasoisille osallistujille. Käytämme hengitys- ja rentoutumistekniikoita, sekä läsnäoloa ja elämän tasapainoa lisääviä harjoituksia. Jooga osuudet tehdään ulkona tai jasmiini kukkien ympäröimässä jooga-tilassa. Tilassa on lasiset aukenevat seinät jossa avaruuden tunne syntyy maisemasta.

Aamuharjoitukset ovat kehoa lempeästi herättelevää, sekä niveliä ja oloa voitelevaa liikettä. Kaikki harjoitukset sopivat aloittelijoille ja asennoista ”tarjoillaan” myös haastavammat versiot niitä kaipaaville.  Iltaisin hitaalla yin yoga -harjoituksella päästään käsiksi kehon passiivisempiin kerroksiin sidekudos – ja kalvotasoille. Samalla harjoitus on hyvin meditatiivinen ja hermostoa tyynnyttävä ja syvä rentouttava. Yksilölliset liikkuvuus erot huomioidaan erilaisin asento vaihtoehdoin sekä apuvälineitä (bolstereita, tyynyjä, pyyhkeitä) käyttäen. Yin Yogassa yhdistyy kiinalaisen lääketieteen tietous energiakanavista ikivanhaan tietoon asanoista eli joogan liikkeistä.
Retriitin ohjaajina ovat kokeneet ja sympaattiset  Reetta Vanhanen ja Erna Kasterinne.

Reetta on Senior NLP kouluttaja joka on kouluttanut NLP:tä hyvinvointia lisäävänä tekijänä jo yli 15 vuotta.

Palaute Reetasta kouluttajana: ”Kykysi hyväksyä muut sellaisina kuin he ovat on ihailtavaa.” ”Upea kouluttaja ja persoona, joka huokuu viisautta, kokemusta, rakkautta ja suvaitsevaisuutta. Juuri kaikkea sitä mitä opettaa. On aina aidosti läsnä ja antaa tilaa kaikille.”

Erna Kasterinne on  lisensioitu (RYT 200) joogaopettaja. Joogaa hän on ohjannut vuodesta 2005. Erna on myös vyöhyke- sekä fysioterapeutti sekä Health Coach ja NLP Master Practitioner.

Tavoitteemme on tarjota kokonaisvaltaista hyvinvointia kehon, mielen, tunteiden ja energioiden väliseen saumattomaan vuorovaikutukseen NLP:n ja joogan avulla.

Erna on  lempeä ja salliva ohjaaja joka hienovaraisesti ja varmalla otteella ohjaa ryhmää ja jokaista yksilönä.

Niin jooga, kuin Nlp harjoitukset soveltuvat kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla ja sitä voi olla. Harjoitukset ja liikkeet sovelletaan juuri tälle ryhmälle sopiviksi.

Majoitus Hotelli Villa Arcadiossa ****

Arcadio sijaitsee n. 2 km Salòn kaupungista. Hotelli on yksi alueen ylellisimmistä neljän tähden hotelleista, jossa on mm. ravintola, olohuone, aamiaistila, baari, terassi, uima-allas järvi näköalalla.  Harmonisen tyylikkäistä, tilavista huoneista avautuu näkymä joko Garda- järvelle tai puutarhaan. Kaikki huoneet ovat hieman erilaisia. Lisätietoja hotellista www.hotelvillaarcadio.it/

Emäntänä hotellissa toimii Villa Arcadion omistaja Jaana Nakari. Rakkaudesta Italiaan syntyi entisen oppaan haave perustaa oma hotelli. Puolisonsa Francescon kanssa hän rakensi 1600-luvun luostarista ainutlaatuisen hotelli Villa Arcadion Garda-järven lumoaviin maisemiin Salòn kukkulalle, oliivipuiden, metsien ja kukkien äärelle.

Matkaohjelma

Aika Sisältö
7.6. sunnuntai Tapaamme lentokentällä 06.00 ja Finnairin lento AY793 Milanoon lähtee klo 08.00-10.05. Milanossa hotellin emäntä Jaana Nakari on meitä vastassa lentokentällä. Kuljetus kentältä hotellille kestää n. 2h liikenteestä riippuen. Jaana esittelee hotellin ja aloitamme ylellisen loman lasillisella kouhuvaa. Tervetuloa! Huoneiden jako ja omaa aikaa. Klo: 17-19 Yin-Jooga ja virittäytyminen nlp:n ja matkan teemoihin Klo: 19 Tervetuloa illallinen
8.6. maanantai Klo: 8-9 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.15-10.15 Aamiainen. Klo:10.15-15 Vapaata aikaa. Klo: 15-18 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 18-19.30 Yin-Jooga. Klo: 20 Illallinen.
9.6. tiistai Klo: 8-9 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.15-10.15 Aamiainen. Klo: 10.30 -13 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 13-18 Vapaata aikaa. Klo: 18-19.30 Yin-Jooga. Klo: 20.15 Illallinen.
10.6. keskiviikko Klo: 8-9.30 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.30-10.30 Aamiainen. Klo: 10.30 –17 Vapaata. Klo: 16.30 -18.30 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 18.30–20 Yin-Jooga/ NLP. Klo: 20.00 Illallinen
11. 6. torstai Klo: 8-9.15 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.30-10.15 Aamiainen. Klo:10.30 -18 Kokopäiväretki Gardan ympäristössä, sis lounaan. Retki päättyy Salon kylään/ hotellille. Ilta omaa aikaa.
12.6. perjantai Klo: 8-9.30 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.30-10.15 Aamiainen. Klo: 10.30 –13.30 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 13.30-18. omaa aikaa. Klo: 18.–20 Yin-Jooga/ NLP. Klo: 20.00 Illallinen
13.6. lauantai Klo: 8-9 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.15-10.15 Aamiainen ja huoneiden luovutus >> laukut linja-autoon. Klo: 10.30 Torille/ ostoksille. Klo: 13-14 yhteinen lounas. lähtö lentokentälle n. klo 1430. Saavumme Malpensan lentokentälle n. klo 17.00. Paluulento AY796 Milano – Helsinki 19.00 – 22.55

 

Yhteistyö Reetan kanssa:

Yhteistyömme alkoi vuonna 2014, voisi kai todeta kohtalon sanelemana. Vaikken NLP:stä ymmärtänyt silloin vielä hölkäsen pöläystä, Reetan kanssa tunsin heti lämpimän ja kotoisan yhteyden. NLP ja jooga, Reetta ja minä, saumaton ja helppo yhteistyö on tuonut mittaamattoman paljon hyviä asioita sekä omaan elämään että ilmeisen monen, kohtaamaamme asiakkaan elämään. Läsnäolollamme ja keskinäisellä yhteydellämme pääsemme työskentelemään intuition johdattamina ja tulokset puhuvat puolestaan. Ja on meitä joskus NLP:n ja joogan pioneereiksikin Suomessa kutsuttu.

Tutustu Reettaan www.vanhanenreetta.fi

Retriitistä saat lisätietoja ottamalla yhteyttä minuun tai Reettaan <3