Jooga

Jooga

Jooga minulle tarkoittaa tasapainoista arkea, läsnäoloa ja hetkessä elämistä. Sopivasti touhua ja sopivasti lepoa, sopivasti yhdessäoloa ja sopivasti omaa aikaa, sopivassa määrin suunnitelmallisuutta ja hetkessä olemista. Tasapaino ei toki tarkoita ainaista zen-tilaa vaan elämää, jossa tunteet saa tulla ja näkyä. Tasapaino kehossa voisi tarkoittaa sopivasti liikkuvuutta ja vahvuutta, vapaata olotilaa, jolloin mikään paikka ei kiristä eikä kolota. Yhteiskunnassamme tahti on usealla elämän alueella niin kiivas, että monen keho reagoi sille jollakin tavalla. Kehon kireydet ja epätasapainotilat heijastuvat mieleen ja tunteisiin ja päinvastoin. Oppiessaan tuntemaan oman kehonsa ja elämään sitä kuunnellen, pikkuhiljaa hyvinvoinnin lisääntyessä, muuttuu arki jollain lailla vapaammaksi, sujuvammaksi. Sielu tai henki, miksi ikinä kutsummekaan, ikään kuin mahtuu paremmin omaan kotiin, kehoon. Onhan se – ainoa koti, mikä tähän elämään meille on annettu, se kantaa meitä kaikkialle. Jos emme itse kuuntele ja kunnioita omaa kehoa – kuka sen  puolestamme tekee?

Tavoitteeni on tarjota kokonaisvaltaista hyvinvointia kehon, mielen, tunteiden ja energioiden väliseen saumattomaan vuorovaikutukseen. Olen lempeä ja salliva ohjaaja, pyrkimyksenäni hienovaraisesti ja samaan aikaan varmalla otteella ohjata ryhmää ja samanaikaisesti jokaista yksilönä. Parhaimmillaan tunnin sisältö muodostuu siinä hetkessä, ryhmän ja sen yksilöiden tarpeista ja jokaisella on tilaa tehdä omaa harjoitustaan omalla tavallaan.

Joogatunnit

Tarkemmat tuntikuvaukset kannattaa tarkistaa studion omilta sivuilta, tässä ajatuksiani tunneista yleisesti. Tunneillani keskiössä olet Sinä ja sinun kehosi ja sen hetkinen olosi. Kaikki ohjeeni ovat ehdotuksia siitä, miten harjoitus voisi edetä. Samaan aikaan Sinulla on täysi vapaus tehdä harjoitusta täysin omaa kehoasi kuunnellen ja sen viestejä kunnioittaen eli vapaus napata ohjauksestani vaikka vaan ilmapiiri ja tunnelma.

Yin jooga / Restoratiivinen jooga

Hitaalla Yin jooga -harjoituksella päästään käsiksi kehon syvempiin, passivisempiin kerroksiin kalvorakenteille ja sidekudostasolle saakka. Harjoitus on hyvin meditatiivinen ja hermostoa tyynnyttävä, parhaimmillaan syvärentouttava. Meillä jokaisella on täysin ainutlaatuinen keho, jonka vuoksi tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja asennoista, mitkä tuetaan erilaisia apuvälineitä (esim. bolstereita =putkityyny, joogatiiliä, huopia) käyttäen. Yin joogassa yhdistyy joogan asanat eli asennot ikivanhaan tietoon kiinalaisen lääketieteen energiakanavista. Vaikka ryhmässä harjoitusta tehdään, on harjoitus aina jokaisen yksilön täysin omassa tahdissa etenevä. Keskiössä olet Sinä, sinun hengityksesi ja ainutlaatuinen kehosi!

Hatha jooga

Nämä harjoitukset pitävät sisällään kehoa lempeästi avaavia ja vahvistavia asanoita sekä pehmeitä, niveliä ja kehoa öljyäviä ja helliviä liikeratoja. Joogatunneillani yhdistelen kaikkea matkan varrella oppimaani eli harjoitukset saattavat sisältää vaikutteita myös mm. pilateksesta ja taichista. Tälläkin tunnilla keskiössä olet sinä ja sinun kehosi tarpeet.

Flow jooga

Flow jooga -harjoitus pitää sisällään dynaamisempia liikkeitä eli vähän sutjakampaa siirtymistä asennosta toiseen. Tunneillani tahtia voisi kuvailla slow flowksi tai smooth flowksi eli liikkeet tehdään edelleen jokaisen omassa hengitystahdissa, omaa kehoa ja sen hetkistä oloa kuulostellen ja kunnioittaen.

Viikkotunnit

Avoimet viikkotunnit on tällä hetkellä tauolla. Yksittäisiä tunteja ohjaan sopimuksen mukaan.

Kyselethän lisää tarvittaessa, Olet lämpimästi tervetullut tunneille!             Nähdään matolla!

Yksityistunnit

Yritysten ja yksityishenkilöiden tunnit suunnitellaan aina yhteistyössä asiakkaan kanssa, kunkin yksilöllisten tarpeiden mukaan. Otathan yhteyttä ja jutellaan, kuinka voisin olla avuksi.


Kuva OASIS / NIKKOTAKKO